Skip to contentYummy

Indiapärane läätse-dahl riisiga

Vürtsikas läätsedahl on armastatud klassika, mida paljud teavad India restoranide menüüst – sama hõlpsalt saab seda valmistada ka kodus! Kreemjas dahl saab viimase lihvi värske koriandri ja särtsaka laimiga, kõrvale sobib ideaalselt keedetud riis. Tulemuseks on soojendav ja maitserohke roog, mis viib sind hetkega India köögi südamesse.

Clock Icon40 min

Dahl:
u. 240g läätsed
1 tksibulat
3 tkküüslauguküünt
1 tkingverit
1 tktšillit
2 tkporgandit
2 splõli
1 tlsoola
maitse järgi musta pipart
1 pakkGaram Masalat
1 pakktomatipastat
1 pakkkookospiim + veidi vett
u. 4-5 dl vett
2 splsojakastet
1 pakkkoriandrit
1 tksidruni mahl
Lisaks:
2 pakkriisi

India läätsedahl ja riis – Maitsete rännak Indiasse

India läätsedahl on vürtsikas ja samas südamlik roog, mis viib teie meeled rännakule otse India kulinaariamaailma. Selle kergesti kodus valmistatava roa viimistletud kooslus värske koriandri ja värskendava laimiga muudab selle ideaalseks lõunaks või õhtusöögiks, tuues lauakogemusse vürtsika elegantsi.

Miks valida India läätsedahl ja riis?

Mõnusalt vürtsikas läätsedahl saavad oma erilise maitse kookospiimast, sojakastmest ja maitseküllasest garam masalast. See kombinatsioon tagab rikkaliku ja sügava maitseelamuse. Läätsed on suurepärane taimse valgu allikas, pakkudes energiat ja küllastunnet, samas kui värvilised köögiviljad aitavad kaasa tervislikule toitumisele. See roog ei sisalda allergeene ja sobib hästi veganitele, kuna puuduvad loomsed koostisosad.

Kuidas valmistada ja mida asendada?

Eduka rohelise läätsedahli valmistamiseks alusta köögiviljade peeneks hakkimisega – see võib aega säästa, kui valmistad neid ette juba varem. Küüslaugu ja ingveri riivimine annab roale rohkem maitset. Kui teil pole käepärast garam masalat, võib kasutada ka karripulbrit. Läätsesid võib asendada ka muude, näiteks roheliste läätsetega, kuigi nende küpsetusaeg võib veidi erineda.

India läätsedahl ja riis – parimad serveerimisviisid

Serveeri India läätsedahli traditsiooniliselt kuumalt koos keedetud basmati riisiga. Kaunista kõik peeneks hakitud koriandriga ja pigista peale veidi sidrunimahla, et tuua esile läätsedahli tugevad maitsed. Võid serveerida ka kõrval lihtsat rohelise salati, et lisada tekstuuri ja värvi roa kõrvale.

India läätsedahl ja riis – Lihtne, maitsev ja toitev valik

India läätsedahli valmistamine on lihtne, tervislik ning maitserikas kogemus. See sobib igapäevasteks toidukordadeks või kui soovid kaugetest maadest inspireeritud erilise õhtusöögi. Avasta see maitsev ja toitev roog ning lase oma köögil täituda India vürtside lõhnaga.

Retsepti "India läätsedahl ja riis" töötasid välja Yummy professionaalsed kokad ja seda on testitud Yummy testköögis.

Nami tarnib retsepte, mille on loonud professionaalsed kokad ja käsitsi valitud koostisosad otse teie ukse taha. Nami abil muutub teie igapäevane toiduvalmistamine lihtsamaks ja maitsvamaks.